Zaden

Onze zaden hebben we in drie categorieën opgedeeld: inheems, moestuin en uitheems.

Onder inheemse planten rekenen we oorspronkelijk inheemse planten en archeofyten. Deze laatste zijn planten die voor de ontdekking van Amerika en door toedoen van de mens in onze streken zijn beland. Ze zijn over het algemeen afkomstig van het Middellandse Zeegebied en West-Azië en zijn ondertussen goed ingeburgerd in onze contreien.

Onder moestuin hebben we natuurlijkerwijs alle groenten onderverdeeld. Maar ook enkele planten die niet per se eetbaar zijn, maar wel degelijk een functie uitoefenen in de moestuin. Voor wie zoekt naar eetbare inheemse wilde planten om in de moestuin te zaaien, doet dit beter bij de inheemse planten.

Onder uitheemse planten rekenen we alle planten die na de ontdekking van Amerika zijn ingevoerd. Ze komen dus over het algemeen van andere continenten. Daardoor hebben ze hier geen/weinig natuurlijke vijanden en vaak weinig ecologische relaties met onze inheemse fauna en flora. Ze kunnen met andere woorden het ecologisch evenwicht ernstig verstoren. Gelieve deze planten enkel in huis en tuin te gebruiken en te voorkomen dat ze uit je tuin kunnen ontsnappen!

Hoe zaden bestellen?

Stuur een mailtje naar info@seedboxleuven.be met vermelding van de nummers van de zaden die je graag wilt bestellen en je volledige naam en adres. Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail met onze gegevens en je bestelnummer. Wij vragen €3 per zakje zaden en een verzendkost van €2,50. Na storting van het totaalbedrag met vermelding van je bestelnummer, krijg je je brief met zaadjes opgestuurd.