Zaden schenken

DONATIE

In een zadenbib kan je zaden lenen. Vervolgens kan je deze zaaien, dan kan je van de plantjes genieten en ze in zaad laten komen. Uiteindelijk kan je de zaadjes oogsten en op hun beurt weer terugbrengen. Zaden doneren helpt ons om het aanbod in leven te houden en te doen groeien. Hetzij van de soorten die je van ons geleend hebt of van andere planten waar je zaad van geoogst hebt.

We ontvangen liefst goed gedroogde en propere zaden in idealiter een papieren verpakking (bv. broodzak, envelop, geplooid karton…). Je kan deze binnenbrengen in onze zadenbrievenbus aan Stelplaats. Heb je grotere hoeveelheden te geef die niet in de gleuf passen, neem zeker contact met ons op.

Heb je geen zaden te geef, maar wil je ons wel graag steunen…  Dit kan altijd door een vrije bijdrage te storten. 

INVULFORMULIER

Ook vragen wij om een documentje in te vullen met meer informatie over de zaden. Je kan deze hier downloaden en vervolgens afdrukken en invullen. Voeg dit bij je zaden. Zo kunnen wij gedoneerde zaden identificeren, controleren en op een correcte manier herverdelen. Bij ‘extra (informatie)’ kan je eigen ervaring met ons delen, dit kan ook een meerwaarde zijn. Foto’s van de planten en bloemen zijn ook altijd leuk, deze kunnen gemaild worden naar info@seedboxleuven.be.

Indien je vragen hebt over zaden te oogsten, kuisen, … aarzel niet om ze te stellen!

brievenbus aan gevel

Zaden-dropbox aan ons zadenkot @STELPLAATS
Geschonken door Atelier Circuler