Zaden schenken

DONATIE

In een zadenbib kan je zaden lenen. Vervolgens kan je deze zaaien, dan kan je van de plantjes genieten en ze in zaad laten komen. Uiteindelijk kan je de zaadjes oogsten en op hun beurt weer terugbrengen. Zaden doneren helpt ons om het aanbod in leven te houden en te doen groeien. Hetzij van de soorten die je van ons geleend hebt of van andere planten waar je zaad van geoogst hebt.

We ontvangen liefst goed gedroogde en propere zaden in idealiter een papieren verpakking (bv. broodzak, envelop, geplooid karton…). Je kan deze binnenbrengen in de donatiebak aan de ruilkast en binnenkort ook in onze zadenbrievenbus.

Heb je geen zaden te geef, maar wil je ons wel graag steunen…  Dit kan altijd door een vrije bijdrage te storten. 

INVULFORMULIER

Wij voorzien ter plekke een documentje om in te vullen voor meer informatie over de zaden. Je kan deze ook hier downloaden en vervolgens afdrukken en invullen. Je kan dit bij je zaden toevoegen. Zo kunnen wij gedoneerde zaden identificeren, controleren en op een correcte manier herverdelen. Bij ‘extra (informatie)’ kan je eigen ervaring met ons delen, dit kan ook een meerwaarde zijn. Foto’s van de planten en bloemen zijn ook altijd leuk, deze kunnen gemaild worden naar info@seedboxleuven.be.

Indien je vragen hebt over zaden te oogsten, kuisen, … aarzel niet om ze te stellen!

brievenbus aan gevel

Zaden-dropbox aan ons voormalige zadenkot @STELPLAATS
Geschonken door Atelier Circuler